Gazete manşetleri
Twitter, 130 hesap hakkında 2020 yılında alınan erişim engelleme kararını kullanıcılara iletmeye başladı

Sosyal medya platformu Twitter, Cumhurbaşkanlığı talebiyle 130 hesap hakkında 2020 yılında alınan erişim engelleme kararını kullanıcılara iletmeye başladı.
Twitter‘ın kullanıcılara gönderdiği mailde “Herhangi bir işlem yapılmamıştır, ancak ileride bir işlem yapmak durumunda kalabiliriz” denildi.
“Milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması”
Cumhurbaşkanlığı’nın Twitter hesapları hakkındaki erişim engeli talebinin gerekçesi ise “Yaşam hakkı ile kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi” oldu.
Anayasa Mahkemesi, keyfi erişim engeli kararına “dur” dedi
Sedat Peker‘den “erişim engeli” açıklaması: Gerekirse bildiklerimi dumanla paylaşacağım, ama gene paylaşacağım
Mahkeme, Cumhurbaşkanlığı talebini “milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması” kapsamında kısmen kabul etti.
Kararın hangi paylaşımlar nedeniyle alındığı belirtilmedi
Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği, Cumhurbaşkanlığı’nın talebiyle ilgili kararını 1 Mayıs 2020’de verdi. Cumhurbaşkanlığı tarafından toplamda 153 hesabın erişime engellenmesi istendi. Mahkeme, erişim engeli talebini kısmen kabul etti ve 130 hesabın erişime engellenmesine hükmetti. 23 hesap hakkında ise erişim engeli talebi reddedildi. Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararında, hesabı kapatılan kullanıcıların hangi paylaşımlarından ötürü bu kararın alındığı belirtilmiyor.
Mazılıgüney: Keyfi ve hukuksuz karar
Erişime engellenmesi istenen hesaplar arasında, avukat Levent Mazılıgüney‘in Twitter hesabı da bulunuyor. Mazılıgüney, “yaşam hakkı ile kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi açısından gecikmesinde sakınca bulunan hal” ifadelerinin yer aldığını ancak kararın kendisine 2,5 yıl sonra tebliğ edildiğini belirtti.
2,5 yıl içinde binlerce paylaşım yaptığını ve onlarca yayına katıldığını aktaran Mazılıgüney, “Aktif olarak avukatlık yapıyorum. Listede KHK’lı platformları birliği hesapları ile muhalif hesaplar ve birkaç basın kuruluşu hesabı da var. Belirli paylaşımlar da değil, hesabın erişime kapatılması talep edilmiş ve onanmış. Keyfi, aşırı ve hukuksuz olduğu açık” dedi.
“Sosyal Medya Yasası da kanunlaşırsa neler olabileceğini düşünmek istemiyorum”
31 Temmuz 2020’de Resmi Gazete’de yayınlanarak 1 Ekim 2020’de yürürlüğe giren değişiklikler ile sosyal medya platformlarına temsilci bulundurma yükümlülüğü getirildiğini, bu yükümlülüğe uymayan platformlar hakkında bant daraltma yaptırımının uygulanacağını hatırlatan Mazılıgüney, şu ifadeleri kullandı:
“Yaptırımların en ağırı olarak görülen bant daraltma cezası öncesinde, Mart 2021’de Twitter da ülkemize temsilci atayacağını bildirip, Nisan 2021’de ise yerel şirketi kurmuştu. Twitter temsilci atadıktan sonra uygulanmamış eski mahkeme kararlarının gündeme geldiği ve kullanıcılara bildirimde bulunulduğunu görüyoruz. Haziran 2022’de TBMM’de görüşülen sonra ertelenen, kamuoyunda “Sansür Yasası” olarak adlandırılan Sosyal Medya Yasası da kanunlaşırsa neler olabileceğini düşünmek dahi istemiyorum.”
“Ülkenin güvenliği birkaç sosyal medya hesabıyla tehlikeye düşmez”
“Ülkenin güvenliği birkaç sosyal medya hesabının paylaşım yapmasıyla tehlikeye düşmez. Bunu iddia edenler ve bu yetkileri keyfi kullananlar ülkemizi küçük düşürüyorlar. Nitekim Cumhurbaşkanı’nın da bu durumdan haberdar olduğunu sanmıyorum” diyen Mazılıgüney, kararın keyfi ve hukuksuz olduğuna değinerek, ifade özgürlüğüne ağır bir müdahale olduğunu savundu.
Gazete manşetleri
Gazeteci Rojin Altay gözaltına alındı

Yeni Yaşam gazetesi muhabiri Rojin Altay, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alındı.
Yeni Yaşam gazetesi muhabiri Rojin Altay, Diyarbakır’a giderken Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alındı.
Yeni Yaşam’da yer alan habere göre, dün saat 18.00 sıralarında İstanbul Vatan Emniyet Müdürlüğü, Altay’ın babasını arayarak, kızının gözaltına alındığı bildirdi.
Emniyet’i arayan avukat Sercan Korkmaz’a, Altay hakkında 24 saat görüş kısıtlılık kararı olduğu söylendi. Gözaltı gerekçesine dair ise herhangi bir bilgi verilmedi.
Gazete manşetleri
Nihat Doğan’dan Oda Tv’ye ‘antidepresan’ tepkisi: Kürt çocuklarına kininiz bitmedi

Nihat Doğan, ‘Antidepresan’ şarkısını seslendirince Oda Tv, “Nihat Doğan ‘Antidepresan’ı söyledi: Mabel yatağından fırladı” başlığıyla bir haber yaptı. Doğan’dan Oda Tv’ye tepki geldi.
Mabel Matiz ve Mert Demir’in Antidepresan şarkısını seslendirmesi gündem olan Nihat Doğan, Oda TV’nin haber başlığına tepki gösterdi.
Nihat Doğan’on son dönemin popüler şarkısı Antidepresan’ı yorumlaması sosyal medyada gündem oldu. Oda Tv, Doğan’ın performansını, “Nihat Doğan ‘Antidepresan’ı söyledi: Mabel yatağından fırladı” başlığıyla haberleştirdi.
Oda Tv’ye Twitter’dan tepki gösteren Nihat Doğan, “Kürt çocuklarına kininiz nefretiniz hiç bitmedi bitmeyecek. Kininizde boğulun” diye yazdı.
TEPKİ VERMEDEN DİNLEDİ
Doğan’ın performansına bir yorum da Murat Yıldırım’dan geldi.
Teşkilat dizisinin başrol oyuncusu Deniz Baysal, Instagram hesabından partneri Murat Yıldırım’ın Nihat Doğan’ın “Antidepresan” performansını dinlediği anları paylaştı.
Baysal’ın “Bu videoyu sadece aramızda güleceğimizi düşünmedin herhalde” notuyla yayınladığı video kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Yıldırım’ın tepki vermeden boşluğa bakarak şarkı dinlediği anlar ise izleyicileri kahkahaya boğdu.
Gazete manşetleri
Mahsun Kırmızıgül’ün yeni filmi “Prestij Meselesi” davalık oldu

Senaryosunu Mahsun Kırmızıgül’ün kaleme aldığı, müzik yapımcısı Hilmi Topaloğlu’nun Anadolu’nun dört bir yanından yetenekli genç müzisyenleri keşfetmesini ele alan “Prestij Meselesi” filminin gösterime girmesinin engellenmesi yönünde talebin bulunduğu dava ertelendi.
Vizyon tarihi 3 Şubat 2023 olarak duyurulan; Mahsun Kırmızıgül’ün yönettiği ve oyuncu kadrosunda Biran Damla Yılmaz, Erkan Petekkaya, Erdal Özyağcılar, Engin Hepileri, Eser Yenenler ve Melisa Döngel gibi isimlerin yer aldığı dram, henüz gösterime girmeden hukuki süreciyle gündeme girdi.
İstanbul 2. Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, davalı Boyut Film yetkilisi Mahsun Kırmızıgül ve avukatları ile Hilmi Topal’ın oğlu davacı Volkan Topal ve avukatları katıldı.
AA’nın haberine göre; duruşmayı, Hilmi Topal’ın ikinci eşi ve oğulları ile şarkıcı Mustafa Topaloğlu’nun oğlu Çağlayan Topaloğlu da takip etti.
Hakimin, mahkemenin asıl hakiminin izinde olduğunu ve karar verilemeyeceğini açıklaması üzerine tarafların beyanları alındı.
“BU FİLM BİR UMUT HİKAYESİ”
Davalı Kırmızıgül, Hilmi Topal’ın vefatının ardından borçları konusunda ailesine yardımcı olduğunu ifade ederek “Bu film yalnızca Hilmi Topal’ın hikayesi değil, 1990’lı yıllarda 3 gencin Hilmi Topal ile tanışma ve yola çıkma hikayesi. Bu film bir umut hikayesi.” dedi.
Boyut Film’in avukatlarından Hatice Ufuk Sıtkı da filmde Hilmi Topal’ın kişilik haklarının zedelenmediğini savunarak “Keza zedelendiği düşünülse bile kişi öldüğünde bu kişilik hakları ortadan kalkar. Tedbir talebinin reddini istiyoruz.” ifadesini kullandı.
-
Gazete manşetleri6 ay önce
SBK listesi medyada bir gazetecinin daha biletini kesti !
-
Televizyon9 ay önce
Can Ataklı: Normal bir ülke olsa Cevheri Güven’in anlattıklarıyla kıyamet kopardı !
-
Gazete manşetleri5 ay önce
AKP Cehaleti: TRT, Çanakkale Zaferi ile Sarıkamış’ı karıştırdı
-
Gazete manşetleri9 ay önce
Aynur Doğan konser yasağına karşı sessizliğini bozdu
-
Analiz6 ay önce
Cüneyt Özdemir’in Pelikan itirafları ve gazeteciliği: Herkes yesin, bulaşmıyorum
-
Gazete manşetleri6 ay önce
Latif Şimşek istifa etti: Kalleş saldırıyı kınamadılar
-
Gazete manşetleri8 ay önce
Bülent Keneş: Keşke Deniz Feneri’ni daha fazla araştırsaymışım
-
Diğer4 ay önce
Ahmet Hakan: Sokak röportajı yasaklansın