Gazete manşetleri
RTÜRK Muhalif Medya Kuruluşları için çalıştı: Muhaliflere 55,8 Milyon Lira Ceza yağdı

RTÜK 2021 Yılı Faaliyet Raporu yayınladı.
2021 yılında yayın kuruluşları hakkında 55 milyon 822 bin 365 lira 70 kuruş tutarında bin 661 ayrı ceza kararı aldı.
RTÜK, bu cezalardan toplam 17 milyon 10 bin 985 lira da gelir elde etti.
Rapora göre, 2021 yılında toplam 236 dava açıldı.
Bunların 91’i RTÜK lehine 11’i de aleyhine sonuçlanırken, 134 davanın da henüz karara bağlanmadığı bildirildi.
Davalardan 140’ı verilen idari para cezalarına itiraz amaçlı açılırken, geçici yayın durdurma cezalarından da 35’i yargıya taşındı.
RTÜK aleyhine açılan davalardan 16’sı yayın lisansı iptali kararı, 9’u para cezası ve program durdurma yaptırımı ile ilgili oldu.
2017-2021‘de bin 153 dava RTÜK lehine sonuçlandı.
RTÜK 2021 Faaliyet Raporu’ndaki verilere bakıldığında, 2017-2021 yılları arasında RTÜK aleyhine bin 566 dava açıldı.
Bu davalardan bin 153’ü RTÜK lehine, 190’ı da RTÜK aleyhine sonuçlandı.
Geri kalan davaların ise sürdüğü belirtildi.
Raporda, RTÜK‘ün çeşitli medya hizmet sağlayıcı kuruluşlar ile gerçek kişiler ve sosyal medya hesapları hakkında da 129 ayrı suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.
Uluslararası medya kuruluşları da hedefte
RTÜK, bu sene Şubat ayında Türkçe yayın yapan üç uluslararası haber sitesine lisans alma şartı getirdiğini duyurmuştu.
RTÜK kararına göre lisans başvurusu yapmamaları halinde Deutsche Welle, Amerika’nın Sesi ve Euronews‘e Türkiye’den erişilmesi mümkün olmayacağı belirtilmişti.
RTÜK‘ün, DW‘nin internet aracılığıyla Türkiye’ye yönelik yayınlarını sürdürebilmesi için 72 saat içerisinde lisans başvurusunda bulunmasına ilişkin duyurusu da kurumun internet sitesinde 21 Şubat 2022 tarihinde yayınlanmıştı.
Almanya’nın uluslararası yayın kuruluşu Deutsche Welle (DW), Radyo Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) lisans başvurusunda bulunmayacağını belirterek, konuyu yargıya taşıyacağını duyurmuştu. Süreç devam ediyor.
RTÜK raporunda Almanya’daki sosyal medya düzenlemesine dair eğitim
Gazete manşetleri
RTÜK’ten TELE1’e iki ceza birden

İktidarın medya sopası RTÜK, Kardiyolog Ekrem Karakaya’nın Konya’da öldürülmesiyle ilgili yaptığı yayın için TELE1’e ceza verdi. Öte yandan TELE1’in internet sitesine de ceza verildi.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, TELE1, Halktv HaberTürk Tv Netflix’e ceza yağdırdı.
RTÜK’ün CHP’li üyesi Okan Konuralp kendisine ait resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “RTÜK, Kardiyolog Ekrem Karakaya’nın Konya’da öldürülmesiyle ilgili yayın yasağına uymadığı iddiasıyla TELE1’i de cezalandırdı. Oysa yayın bir ihlal değil; sağlık emekçilerine yönelik şiddete karşı kamuoyu oluşturma, doktorlarımıza desteği/onlarla dayanışmayı arttırma çabasıdır.” dedi.
RTÜK, Medya Mahallesi’ndeki değerlendirmelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı küçük düşürdüğü iddiasıyla Halk Tv’ye para cezası verdi. Oysa tüm hukuki içtihatlar Cumhurbaşkanına dahi, basın özgürlüğü kapsamında yapılan eleştirilere katlanma/ tahammül etme sorumluluğu yükler.(1)
— Okan Konuralp (@okonuralp) August 17, 2022
Gazete manşetleri
Sedat Peker Yandaş Gazeteciyi Uyardı: Çok Önemli Şeyler Seyredeceğiz

Türkiye, Sedat Peker’in yeni iddialarını konuşuyor. “Deli Çavuş” adlı Twitter hesabından uzun bir tvit serisi paylaşan Sedat Peker, yandaş gazeteci Hikmet Genç’e uyarıda bulundu.
2023 seçimlerine az bir süre kala Sedat Peker’den çok konuşulacak yeni bir iddia geldi. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın iş insanları Hasan ve Zeki Yeşildağ ile ilgili paylaşımlarda bulunan Peker, iki kardeşin sahibi olduğu Akşam gazetesi yazarı Hikmet Genç’e uyarıda bulundu.
“SEDAT PEKER’DEN HİKMET GENÇ’E UYARI: “LGBT’Lİ BİREYLERLE İLGİLİ KÖTÜ YAZILAR YAZMAYIN”
“Kendilerini en büyük milliyetçi, en büyük muhafazakar olarak tanıtanların size ne kadar namussuz olduklarını anlatacağım.” diyen Sedat Peker, şöyle devam etti: Gazeteci Sayın Hikmet Genç Bey sizinle tanıştık. Bazı düşüncelerimiz farklı olsa da sizin iyi bir insan olduğunuzu biliyorum. Size dostane uyarım LGBT’li bireylerle ilgili çok sert ve kötü yazılar yazmamanızdır.”
Önümüzdeki günlerde Türkiye’de çok büyük skandalların konuşulacağını iddia eden Sedat Peker, “O skandallardaki muhataplar kurumların CEO’ları olmayacak. Çok önemli şeyler konuşacağız ve seyredeceğiz.” dedi.
Gazete manşetleri
YouTube’daki Erdoğan animasyonuna soruşturma

İfade kağıdını sosyal medya hesabından paylaşan Yusuf Kayaalp, “Az önce yine cumhurbaşkanına hakaretten ifadeye çağrıldım. Gerekçesi ise animasyon çizimini yapmamız” dedi.
Youtube’da 1 milyondan fazla abonesi bulunan Yusuf Kayaalp, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın karikatürlerini çizdiği gerekçesiyle ifadeye çağırıldı.
İfade kağıdını sosyal medya platformu Twitter üzerinde bulunan hesabından paylaşan Kayaalp, “Az önce yine cumhurbaşkanına hakaretten ifadeye çağrıldım. Gerekçesi ise animasyon çizimini yapmamız. Ulan bu adam dini değer mi çizmesi suç olsun” açıklamalarına yer verdi
2022 Türkiyesi'nde ifadeye çağrılmak için yeterli olan görseller. Polisin inceleme raporundan. Aynı gün Cumhurbaşkanı, daha demokratik bir ülke olduk tweetleri atıyordu. pic.twitter.com/lvJOykwZGK
— Burhi (@Burhimum) August 16, 2022
-
Gazete manşetleri2 hafta önce
SBK listesi medyada bir gazetecinin daha biletini kesti !
-
Televizyon4 ay önce
Can Ataklı: Normal bir ülke olsa Cevheri Güven’in anlattıklarıyla kıyamet kopardı !
-
Gazete manşetleri3 ay önce
Aynur Doğan konser yasağına karşı sessizliğini bozdu
-
Gazete manşetleri3 ay önce
Bülent Keneş: Keşke Deniz Feneri’ni daha fazla araştırsaymışım
-
Gazete manşetleri2 ay önce
Fazıl Say’dan sosyal medya yasa teklifine tepki: Haberleri okudukça bu ülke için derinden üzülüyorum
-
Analiz4 ay önce
Erdoğan, Prens Salman’dan randevu alabilmek için İbrahim Karagül’ü de harcadı
-
Gazete manşetleri3 ay önce
Ezgi Mola’ya Musa Orhan’a Hakaretten Ceza
-
Gazete manşetleri4 ay önce
Vatandaştan A Haber’e habercilik dersi!