Gazete manşetleri
Hidayet Karaca’nın da aralarında olduğu 4 sanığa verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları Yargıtay’dan döndü

Gülen yapılanmasına ilişkin çatı davada Hidayet Karaca’nın aralarında olduğu 4 sanığa verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları Yargıtay’dan döndü. Sanıkların darbeye ilişkin eylemleri tespit edilemedi.
Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gülen yapılanmasına ilişkin açılan çatı davada verilen mahkûmiyet kararları ile ilgili temyiz incelemesini tamamladı.
Yargıtay, bu kapsamda, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında cezaevinde olan Hidayet Karaca’nın arasında bulunduğu tutuklu 4 sanığa “anayasayı ihlale teşebbüs” suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını bozdu. Kararda, sanıkların darbe girişimi sırasında cezaevinde olduklarına işaret edilerek, darbe girişimine yönelik herhangi bir eylemlerinin tespit edilemediği, icrai davranışlarının mevcut olmadığı ifade edildi.
Ancak Yargıtay, sanıkların üst sınırdan silahlı terör örgütü yöneticisi olmak suçundan cezalandırılmasını istedi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişiminden bir ay önce Gülen yapılanması ana örgütlenmesine ilişkin, arasında Fethullah Gülen’in bulunduğu 75 sanık hakkında iddianame düzenlemişti.
Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 67 sanığın firari olduğu, bir sanığın yargılama sırasında öldüğü davada 2018 yılında kararını açıklamıştı.
Eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski AKP Milletvekili İlhan İşbilen, eski Zaman Gazetesi İmtiyaz Sahibi Alaeddin Kaya ve Fethullah Gülen’in kuzeni Kazim Avcı, bu kapsamda anayasayı ihlale teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.
Yargıtay’dan bozma kararı
Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Hidayet Karaca’nın aralarında bulunduğu 4 sanığa verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının 28 Haziran’da bozulmasına karar verdi.
Kararda bu sanıkların, Gülen yapılanmasının örgütsel faaliyet kapsamında gerçekleştirdiği anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme suçuna ilişkin planlama, hazırlık ve icra organizasyonunda yer aldıklarının kanıtlanamadığı belirtildi.
Darbe girişimi ile sanıkların eylemleri arasında illiyet bağının bulunduğunu kabule yasal imkân bulunmadığı ifade edilen kararda, darbe girişiminden haberdar olsalar dahi darbe girişimine yönelik icrai davranışlarının mevcut olmadığı öne sürüldü. Sanıkların darbe girişimi sırasında cezaevinde olduklarına işaret edilen kararda, darbe girişimine yönelik herhangi bir eylemlerinin tespit edilemediği ifade edildi.
Kararda, bu nedenle sanıkların anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme suçundan sorumlu tutulamayacakları savunuldu.
Örgüt yöneticiliğinden ceza istendi
Yargıtay, “Gülen’e doğrudan bağlı olarak faaliyet yürüten 4 sanığın eylemlerinin silahlı terör örgütü yönetme suçunu oluşturacağını” belirterek, bu konuda üst sınırdan ceza verilmesini istedi. Kararda, bu kapsamda sanıklardan Kaya’nın örgütün üst istişare heyetinde ve medya yapılanmasında, Karaca’nın medya yapılanmasını yönetenler arasında, İlhan İşbilen’in bir dönem Erzurum İl İmamı olduğu, sonrasında medya yapılanmasını yönettiği, Kazim Avcı’nın ise Milli Eğitim yapılanması ve sonrasında irşat heyetinde yer aldığı anlatıldı.
Öte yandan kararda, sanıkların dolandırıcılık ve kara para aklama suçundan da sorumlu tutulamayacakları gerekçesiyle bu suçlardan verilen hapis cezaları bozuldu.
Bu karardan sonra Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 4 sanıklı ilgili yargılamayı yeniden yapacak. Karara uyulursa sanıklara üst sınırdan örgüt yöneticiliğinden ceza verilebilecek. Mahkeme karara direnirse son kararı Yargıtay Ceza Genel Kurulu verecek.
Gazete manşetleri
RTÜK’ten TELE1’e iki ceza birden

İktidarın medya sopası RTÜK, Kardiyolog Ekrem Karakaya’nın Konya’da öldürülmesiyle ilgili yaptığı yayın için TELE1’e ceza verdi. Öte yandan TELE1’in internet sitesine de ceza verildi.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, TELE1, Halktv HaberTürk Tv Netflix’e ceza yağdırdı.
RTÜK’ün CHP’li üyesi Okan Konuralp kendisine ait resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “RTÜK, Kardiyolog Ekrem Karakaya’nın Konya’da öldürülmesiyle ilgili yayın yasağına uymadığı iddiasıyla TELE1’i de cezalandırdı. Oysa yayın bir ihlal değil; sağlık emekçilerine yönelik şiddete karşı kamuoyu oluşturma, doktorlarımıza desteği/onlarla dayanışmayı arttırma çabasıdır.” dedi.
RTÜK, Medya Mahallesi’ndeki değerlendirmelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı küçük düşürdüğü iddiasıyla Halk Tv’ye para cezası verdi. Oysa tüm hukuki içtihatlar Cumhurbaşkanına dahi, basın özgürlüğü kapsamında yapılan eleştirilere katlanma/ tahammül etme sorumluluğu yükler.(1)
— Okan Konuralp (@okonuralp) August 17, 2022
Gazete manşetleri
Sedat Peker Yandaş Gazeteciyi Uyardı: Çok Önemli Şeyler Seyredeceğiz

Türkiye, Sedat Peker’in yeni iddialarını konuşuyor. “Deli Çavuş” adlı Twitter hesabından uzun bir tvit serisi paylaşan Sedat Peker, yandaş gazeteci Hikmet Genç’e uyarıda bulundu.
2023 seçimlerine az bir süre kala Sedat Peker’den çok konuşulacak yeni bir iddia geldi. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın iş insanları Hasan ve Zeki Yeşildağ ile ilgili paylaşımlarda bulunan Peker, iki kardeşin sahibi olduğu Akşam gazetesi yazarı Hikmet Genç’e uyarıda bulundu.
“SEDAT PEKER’DEN HİKMET GENÇ’E UYARI: “LGBT’Lİ BİREYLERLE İLGİLİ KÖTÜ YAZILAR YAZMAYIN”
“Kendilerini en büyük milliyetçi, en büyük muhafazakar olarak tanıtanların size ne kadar namussuz olduklarını anlatacağım.” diyen Sedat Peker, şöyle devam etti: Gazeteci Sayın Hikmet Genç Bey sizinle tanıştık. Bazı düşüncelerimiz farklı olsa da sizin iyi bir insan olduğunuzu biliyorum. Size dostane uyarım LGBT’li bireylerle ilgili çok sert ve kötü yazılar yazmamanızdır.”
Önümüzdeki günlerde Türkiye’de çok büyük skandalların konuşulacağını iddia eden Sedat Peker, “O skandallardaki muhataplar kurumların CEO’ları olmayacak. Çok önemli şeyler konuşacağız ve seyredeceğiz.” dedi.
Gazete manşetleri
YouTube’daki Erdoğan animasyonuna soruşturma

İfade kağıdını sosyal medya hesabından paylaşan Yusuf Kayaalp, “Az önce yine cumhurbaşkanına hakaretten ifadeye çağrıldım. Gerekçesi ise animasyon çizimini yapmamız” dedi.
Youtube’da 1 milyondan fazla abonesi bulunan Yusuf Kayaalp, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın karikatürlerini çizdiği gerekçesiyle ifadeye çağırıldı.
İfade kağıdını sosyal medya platformu Twitter üzerinde bulunan hesabından paylaşan Kayaalp, “Az önce yine cumhurbaşkanına hakaretten ifadeye çağrıldım. Gerekçesi ise animasyon çizimini yapmamız. Ulan bu adam dini değer mi çizmesi suç olsun” açıklamalarına yer verdi
2022 Türkiyesi'nde ifadeye çağrılmak için yeterli olan görseller. Polisin inceleme raporundan. Aynı gün Cumhurbaşkanı, daha demokratik bir ülke olduk tweetleri atıyordu. pic.twitter.com/lvJOykwZGK
— Burhi (@Burhimum) August 16, 2022
-
Gazete manşetleri2 hafta önce
SBK listesi medyada bir gazetecinin daha biletini kesti !
-
Televizyon4 ay önce
Can Ataklı: Normal bir ülke olsa Cevheri Güven’in anlattıklarıyla kıyamet kopardı !
-
Gazete manşetleri3 ay önce
Aynur Doğan konser yasağına karşı sessizliğini bozdu
-
Gazete manşetleri3 ay önce
Bülent Keneş: Keşke Deniz Feneri’ni daha fazla araştırsaymışım
-
Gazete manşetleri2 ay önce
Fazıl Say’dan sosyal medya yasa teklifine tepki: Haberleri okudukça bu ülke için derinden üzülüyorum
-
Analiz4 ay önce
Erdoğan, Prens Salman’dan randevu alabilmek için İbrahim Karagül’ü de harcadı
-
Gazete manşetleri3 ay önce
Ezgi Mola’ya Musa Orhan’a Hakaretten Ceza
-
Gazete manşetleri4 ay önce
Vatandaştan A Haber’e habercilik dersi!