Diğer
Gazeteciler Twitter’ı kararttı!

Sansür yasası yüzünden medya çalışanları mağdur olmak istemiyor. Gazeteciler twitter’da pasif direniş yaptılar. Profillerini karartan bazı gazetecilerin tepkisi dikkat çekmeyi başardı.
Hükûmetin dezenformasyonla mücadele gerekçesiyle meclise sunduğu, meslek örgütlerinin “sansür yasası” dediği kanun teklifine karşı gazeteciler sosyal medyada görülmedik bir eylem yapıldı.
Profillerini karartan medya çalışanları #SansürYasasınaHayır etiketiyle tepkilerini gösteriyor.
gazeteci Mustafa Kuleli’nin attığı tweet ile başlayan protesto kısa sürede yayıldı ve yüzlerce gazeteci profil resimlerini kararttı.
Medya kuruluşları da kampanyaya katılarak siyah logo kullanmaya başladı. Hareketin Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) tarafından da desteklendiği görülüyor.
#SansürYasasınaHayır etiketiyle paylaşılan mesajlardan bazıları şöyle:
NE OLMUŞTU?
“Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” başlıklı teklif, TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edilmiş ve Genel Kurul’a sunulmuştu. Teklifin Genel Kurul’daki görüşmeleri, ulusal ve uluslararası gazetecilik örgütleri ile muhalefetin tepkilerinin ardından şimdilik ertelense de önümüzdeki günlerde teklifin yeniden gündeme getirileceği haberlere yansıdı.
Diğer
Türk tiyatro oyuncusu Semih Sergen, hayatını kaybetti

Türk tiyatro oyuncusu, yönetmeni, sinema ve dizi oyuncusu, oyun ve şiir yazarı Semih Sergen, vefat etti.
Tiyatroda 100’ün üzerinde başrol oynayan Sergen, 91 yaşında hayatını kaybetti.
Oyuncu Burak Sergen ve Toprak Sergen’in babası olan Semih Sergen’in cenaze töreniyle ilgili açıklama aile tarafından yapılacak.
SEMİH SERGEN KİMDİR?
Semih Sergen dokuz kuşaktır İstanbul’da yaşayan bir ailenin evladı olarak İstanbul’da doğdu. Gençlik yıllarında marangozluktan boyacılığa kadar çeşitli işler yaptı. Tiyatro sevgisi çocukluk yıllarında oluşan Sergen, okuduğu okulun tiyatro kolu başkanı olarak bir bakıma tiyatro hayatına başladı.
Daha sonra ailesinin isteğiyle girdiği Bahriyelik sınavını kazandı. Ancak aynı zamanda gizlice konservatuvar sınavına da girdi. Yıl 1949’da Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Nurettin Sevin, Mahir Canova, Cüneyt Gökçer gibi ustaların öğrencisi oldu.
Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümünü birincilikle bitirdikten sonra, aradan geçen yıllar içinde pek çok önemli karakteri canlandırdı. Kâh Don Carlos’tu sahnede, kâh III. Selim. Çavuş Musgrave de oldu, Şoför Ahmet de, Mimar Sinan da.
Tiyatroda 100’ün üzerinde başrol oynadı, 40’ın üzerinde oyunu sahneye koydu. Oyunlarını topladığı 11 kitabı ve 17 de şiir kitabı vardır. Türkiye’de ilk 45’lik şiir plağını o hazırladı. Bunu çeşitli kasetler ve CD’ler izledi. Türkiye’de çevrilen ilk fotoromanda Işık Yenersu ile başrolü paylaştı. 1958’de Duvaklı Göl adlı filmle Yeşilçam’la tanıştı.
Başta “Millî Kültür” dergisi olmak üzere, pek çok gazete ve dergiye yazılar yazan Sergen’in Türk Dili dergisinde şiir ve hikâyeleri kabul edilip yayınladı.
Diğer
Cüneyt Özdemir’den Hilal Kaplan’a SBK yanıtı: Madem beni b.k çukuruna çekmek istiyorsun o zaman kaçmak yok

Hilal Kaplan nitelikli dolandırıcılıktan hüküm giyen ve Türkiye’den kaçtıktan sonra Avusturya tarafından sorgulanmak üzere ABD’ye gönderilen Sezgin Baran Korkmaz‘dan para aldığı iddiasını değerlendirmiş ve haber kanalı için SBK’dan teklif aldığını söyleyen Cüneyt Özdemir‘den açıklama yapmasını istemişti.
Özdemir, Kaplan‘ın yazısına Youtube kanalında yaptığı canlı yayında Hilal Kaplan‘ın yazısında gündeme getirdiği SBK ile ilgili soruları yanıtladı. Twitter hesabından da paylaşım yaparak Kaplan‘a “Madem beni b.k çukuruna çekmek istiyorsun o zaman kaçmak yok! Hele şu sorularıma da bir cevap ver bakalım…” ifadeleriyle karşılık verdi.
Madem beni b.k çukuruna çekmek istiyorsun o zaman kaçmak yok! Hele şu sorularıma da bir cevap ver bakalım…https://t.co/mIlWSlIZtG pic.twitter.com/F4zTGYElui
— cüneyt özdemir (@cuneytozdemir) August 5, 2022
Cüneyt Özdemir, “Yoğun bir gündemle karşınızdayız. Gündemin başında da ben varım. Sabah Gazetesi’nde Hilal Kaplan, ‘Cüneyt Özdemir neden SBK’nın haber kanalı teklifini anlatmalı’ diye bir yazı yazmış. Ne diyor peki yazıda?” diyerek programda sözü Kenan Taş‘a bıraktı.
“HİLAL KAPLAN İSTERSE BEN NİYE AÇIKLAMAYAYIM KOSKOCA TRT YÖNETİM KURULU ÜYESİ”
Kenan Taş, Kaplan‘ın yazısını özetledikten sonra Özdemir SBK‘nın teklifini açıklıyorum diyerek şunları söyledi: “Hilal Kaplan isterse ben niye açıklamayayım. Koskoca TRT Yönetim Kurulu üyesi soruyor bunu. Sıradan bir yazar değil. SBK telefon açtı. 30 saniye sürdü telefon. “Sizinle bir kahve içebilir miyim, haber kanalı kurmak istiyorum” dedi. Bu kadar. Olabilir ben Bodrum’dayım, Bodrum’a gelirim dedi, kapattı. Sonrada mesaj attı “Ben sizinle bir şey yapmak istemiyorum”. Bu kadar. Bütün hikaye bu kadar. Bunu da on defa anlattım. Şimdi diyorlar ki; acaba Ciner Grubu bunu aldı. Kim Kenan Tekdağ. Kenan Tekdağ‘a da b.k atıyorlar bak. Bu kelimeyi kullanıyorum kusura bakmayın. Gördüğüm en saygın adamlardan bir tanesi. Koskoca medya dünyasında kim Sezgin Baran Korkmaz’dan para almadı dersen, ben derim ki Kenan Tekdağ almamıştır. Niye? İhtiyacı yok adamın. Kenan Tekdağ ile de görüşmüşlüğüm iki ya da üç defa. Arkadaşlığım da yok ama saygı duyduğum bir isim. Şimdi böyle şeyler medya siteleri üzerinden yürüyor.
“SANKİ KUMPASIN BİR PARÇASIYIZ”
Hilal Kaplan‘da bunu alıyor büyütüyor. Sanki biz kumpasın parçasıyız. Sanki o Robin Hood ilan eden gazetecilerden birisiyiz ya da bu adamı ilk deşifre eden biz değiliz sanki. Sanki kaçtığında yayına çıkartıp “Dönecek misin, dönmeyecek misin?” diye sonran ben değilmişim gibi. Öyle bir gizem yaratılıyor ki. Habertürk’e gelmişim, beni çıkartmışlar, oradan da bilmem ne yapmışlar. Beni hazırlıyorlarmış da ben ona bilmem ne olmuşum. Bunların kafası.. Bunlar tabi hep böyle bir yukarıya bakıp “Aman efendim, sepet efendim” diye koltuklara oturdukları için herkesi kendileri gibi zannediyorlar.”
Diğer
Fırat Aydınus Hürriyet Gazetesine ‘Transfer’ oldu !

Türkiye’de hakemlik yapan ve 2021-2022 sezonunun tamamlanmasıyla sahalara veda eden Fırat Aydınus artık yazılarıyla Hürriyet’te okuyucuları ile buluşacak. 1993 yılında hakemliğe adım atan, 2002-2003’te Süper Lig’de düdük çalmaya başlayan 48 yaşındaki Aydınus, hem Türkiye’de hem de uluslararası arenada birçok maçı başarıyla yönetti.
8 YIL FIFA KOKARTI TAKTI
İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden mezun olan Aydınus 2006-2014 yılları arasında FIFA kokartı takarken Avrupa kupalarında da başarı yönetimleri ile öne çıktı. Saha içindeki duruşu, başarılı yönetimleri ile hakemlik camiasının en önde gelen isimlerinden Fırat Aydınus 29 yıllık deneyimini günlük ve haftalık yazılarıyla Hürriyet okurları ile paylaşacak.
Fırat Aydınus’un kariyeri boyunca hem ulusal hem de uluslararası arenada sahaya çıktığı maç sayısı 458’dir.
Fırat Aydınus kariyeri boyunca 33 derbide düdük çalarken bu alanda rekoru elinde bulunduruyor. Aydınus, 3 kez 1. Lig playoff, 2 Türkiye Kupası, 2 Süper Kupa ve 1 kez de 3. Lig play-off olmak üzere 8 final yönetti.
FIRAT AYDINUS KİMDİR?
Fırat Aydınus 25 Ekim 1973 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Türk futbol hakemidir. Türkiye Futbol Federasyonuna bağlı olarak Süper Lig’de görev yapmaktadır.
Hakemliğe 1996 yılında başlamıştır. İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden mezundur. UEFA’nın Cüneyt Çakır ile birlikte Avrupa Kupalarında en çok maç verdiği Türk hakemdir. FIFA hakemliği için 2014 yılında yapılan YoYo testlerini geçemeyen Aydınus listeden çıkartılmıştır.
2015-2016 sezonu öncesi Türkiye Futbol Federasyonu Aydınus‘un da aralarında bulunduğu 9 hakem ile ilk kez profesyonel sözleşme imzaladı.
-
Gazete manşetleri5 gün önce
SBK listesi medyada bir gazetecinin daha biletini kesti !
-
Televizyon4 ay önce
Can Ataklı: Normal bir ülke olsa Cevheri Güven’in anlattıklarıyla kıyamet kopardı !
-
Gazete manşetleri3 ay önce
Aynur Doğan konser yasağına karşı sessizliğini bozdu
-
Gazete manşetleri2 ay önce
Bülent Keneş: Keşke Deniz Feneri’ni daha fazla araştırsaymışım
-
Gazete manşetleri2 ay önce
Fazıl Say’dan sosyal medya yasa teklifine tepki: Haberleri okudukça bu ülke için derinden üzülüyorum
-
Analiz4 ay önce
Erdoğan, Prens Salman’dan randevu alabilmek için İbrahim Karagül’ü de harcadı
-
Gazete manşetleri3 ay önce
Ezgi Mola’ya Musa Orhan’a Hakaretten Ceza
-
Gazete manşetleri3 ay önce
Vatandaştan A Haber’e habercilik dersi!