Polemik
Gazeteci Sedef Kabaş Tahliye edildi!

Katıldığı televizyon programındaki konuşmasında, “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlarını işlediği gerekçesiyle tutuklanan ve 12 yıl 10 aya kadar hapis cezası istenen Gazeteci Sedef Kabaş tahliye oldu.
Gazeteci Sedef Kabaş hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması 36. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Duruşma Kabaş’ın ifadesiyle başladı. “Mevcut iktidarın bana ve bize yaşattıklarına rağmen gerçekleri söylemeye devam edeceğim” diyerek savunmasına başlayan Kabaş,
“Yurtdışında aldığım eğitimlerden sonra kendi isteğiyle yurda dönmüş bir gazeteciyim. Hakkımda açılmış tek bir dava yok. Gazeteci olmak dışında bir eğitmen olarak öğrenciler yetiştirdim. Konferanslar vermiş, danışmanlık yapmış biriyim”.
Geçtiğimiz yıllarda başka bir konuşmam AKP’liler tarafından montajlanarak yayınlanmıştır. Konuşmamın içeriği kasıtlı bir şekilde çarpıtılmış ve kamuoyuna izletilmiştir. Goebbels yöntemlerini eleştirdiğim konuşmam, Goebbels yöntemleriyle hedef gösterilmiştir” dedi.
“UYUŞTURUCU TİCARETİ YAPSAYDIM RAHAT RAHAT DOLAŞACAKTIM”
“Merak ediyorum acaba hukuk karşısında hakkımı aramam bu husumetin sebebi midir?” diye soran Kabaş, şöyle devam etti: “Bu kişiler şimdi de atasözünden hakaret çıkarıp cezalandırılmamı istiyorlar. Ben bugün IŞİD üyesi olup, emniyetin canlı bomba listesinde olsaydım serbest olacaktım. Uyuşturucu ticareti yapsaydım rahat rahat dolaşacaktım. Öcalan ile görüşüp mektubunu okusaydım görüşleri referans alınan bir akademisyen olacaktım. Fethullah Gülen ile fotoğraf çektirseydim gözde bir bakan olacaktım. Otele çöküp, devlet ihalelerine çöküp millete ana avrat küfretseydim suçlu olmayacaktım.”
“CUMHURBAŞKANINA HAKARET ETMEDİM, ETMEM”
Kabaş, savunmasında AİHM’in ifade özgürlüğü ile ilgili kararlarını örnek verirken “Cumhurbaşkanına hakaret etmedim, etmem, edilmesini de onaylamam. İktidarı gerekirse en ağır şekilde eleştiririm ve takdir edersiniz ki bunlar ifade özgürlüğü kapsamındadır ve bir gazetecinin görevidir” diye konuştu.
Kabaş ifadesinde şunları söyledi:
“Malum atasözünü kendimce yumuşatarak örnek verdim. Hakaret kastım olsa sözün orjinalini kullanırdım. Takvim gazetesi manşetten beni açıkça hedef göstererek ilk kurşun atıldı. Polisler gözaltına aldı ama çağırsalardı giderdim.”
“HÜKÜM ÇOKTAN VERİLMİŞTİ”
* Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın açıkladığı insan hakları eylem bildirgesine göre insanlar artık gece yarısı gözaltına alınmayacaktı. Söz başka eylem başka. Koro halinde bakanlar, RTÜK başkanı, AKP’liler beni suçlu ilan etti.
* Mahkeme kararını beklemeye gerek yoktu, hüküm çoktan verilmişti. Gencecik bir savcıya ifade verdikten sonra epey bekletildik, insan ister istemez düşünüyor acaba göklerden gelen bir emir mi var diye.”
* Ortada kaçacak bir kadın yoktu, adresim sabitti. Yıllardır iktidar sahiplerinin şikayetiyle yargılanmıştım. Yatarı belki birkaç saat olan bir suçtan hapis yatırdılar. 49 gün sonra sizin karşınıza çıktım. Nasıl bir suç işlemiş olabilirim ki 13 yıla yakın hapis yatmamı talep ediyorlar?
* Dünyanın hiçbir hukuk devletinde yaşanmayacakları yaşattılar bana. Sözü ve kalemi dışında gücü olmayan bir kadına iktidarın gücünü kullanarak saldırdılar. Bunca saldırının öfkenin karşısında yüce Türk adaletine sığınıyorum.
* Bir atasözü üzerinden bir gazetecinin sürekli hedef gösterilmesi gerçeklerin kamuoyuyla buluşmasını engellemek değil midir?
Kabaş savunmasını “İddia edilen suçları kesinlikle kabul etmiyorum, beraatımı ve tahliye edilmeyi talep ediyorum” diyerek sonlandırdı.
SAVCI TUTUKLULUĞUN DEVAMINI TALEP ETTİ
Savcı, mütaalasında hem ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ hem de ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret’ suçlamalarından tutukluluğun devam etmesini talep etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun avukatları da Kabaş’ın en üst sınırdan cezalandırılmalarını istedi. Duruşmaya verilen 15 dakikalık aranın ardından Sedef Kabaş’ın “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılarak, tahliyesine karar verdi.Kabaş’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na hakaret suçundan da beraatına karar verildi.
12 YIL 10 AY HAPİS CEZASI İSTENİYORDU
Sedef Kabaş hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ ve iki bakana karşı ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret’ suçlarından toplam 12 yıl 10 aya kadar hapis cezası isteniyordu.
Kabaş, 22 Ocak’ta tutuklanmıştı. Savcı, Kabaş’ın televizyon kanalında kullandığı bir atasözü nedeniyle Cumhurbaşkanının şeref ve saygınlığının zedelendiğini savundu. İddianamede ayrıca Kabaş’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na da hakaret ettiği iddia edildi.
Gazete manşetleri
Fatih Portakal’dan muhalefete: Ya siz bizleri kandırdınız mı arkadaş?

Gazeteci Fatih Portakal, Meral Akşener’in Kılıçdaroğlu’nun adaylığını kabul etmemesi sonrası Altılı Masa’da yaşanan sürece tepki gösterdi. Portakal, “Ya siz bizleri kandırdınız mı arkadaş? Uyuttunuz mu bizi?” dedi.
Portakal, Youtube yayınında şu ifadeleri kullandı:
“Kim şahsi hırsla davrandı? Kim gerçekten Türkiye’yi düşündü? Bu soruların hepsinin cevabını bulmaya çalışacağız. Ama burada önemli kelime dayatma kelimesi. Kim kime neyi dayattı? Kuyruklu yalanlardan bahsetti. Aslında bakıyorsunuz biz dışarıdan izleyenler gerek vatandaş, gerekse gazeteci olarak aslında şu soru benim aklıma geliyor. Ya siz bizleri kandırdınız mı arkadaş? Umut besleyen, değişim için çaba harcayan yığınları uyuşturdunuz mu? Uyuttunuz mu diye sormak gerekiyor.”
Gazete manşetleri
Hakan Ural kapatılan platformu hedef aldı “Ekşi Sözlük denen lağım çukuru…”

‘Neler Oluyor Hayatta’ programının sunucusu Hakan Ural, Ekşi Sözlük’e getirilen erişim engelinin ardından açıklama yaptı. “Çok geç alınmış bir yargı kararı” diyen Ural, Ekşi Sözlük ile ilgili çok sert açıklamalarda bulundu.
Google News
Selçuk Ural’ın oğlu Hakan Ural ‘Neler Oluyor Hayatta’ programındaki yorumları ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ile çok konuşuluyor. Ural sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ekşi Sözlük’e geçtiğimiz günlerde getirilen erişim engeli ile ilgili konuştu.
Hakan Ural Twitter hesabı üzerinden “Ekşi Sözlük denen lağım çukuru sözde platforma getirilen erişim engelini çok geç kalınmış bir yargı kararı olarak görüyorum. 7/24 Hakaret üreten insanları aşağılayan kışkırtan yalan haber yayan ne idüğü belirsiz bu oluşum sonsuza dek olmaz olsun.” dedi.
Ekşi Sözlük erişim engeli kararı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) sitesinde yayımlanmıştı ve kararın 5651 sayılı yasanın 8/a maddesinde düzenlenen milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle alındığı belirtilmişti.
Gazete manşetleri
Cengiz Holding: Gece bağış yaptı, sabah yatırım teşviki aldı

Cengiz Holding’e bağlı Eti Alüminyum AŞ tarafından yapılacak alüminyum yassı mamul üretim tesisi yatırımına proje bazlı devlet yardımı verilecek. Holding dün akşam deprem için 3 milyar lira bağışladı.
Cengiz Holding bünyesindeki Eti Alüminyum AŞ tarafından Konya’da yapılacak yatırım projesi yüzde 100 vergi indirimi ve yüzde 85 yatırıma katkı oranı olmak üzere gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, KDV iadesi, vergi indirimi, azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıl sigorta primi işveren hissesi desteği, azami 75 milyon TL nitelikli personel desteği ve 200 milyon lirayı aşmayacak enerji desteği gibi teşviklerden yararlanacak.
YATIRIM SÜRESİ 5 YIL OLARAK BELİRLENDİ
Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, söz konusu yatırımının süresi 5 yıl olarak belirlendi. Yatırımın öngörülen sürede gerçekleştirilememesi halinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu sürenin yarısı kadar daha ek süre verilebilecek.
Geçen yıl 1 Aralık’ta başlayan projenin öngörülen sabit yatırım tutarı 3 milyar 10 milyon 545 bin 522 lira olarak tespit edildi. Yatırımla öngörülen ilave istihdam 285, öngörülen nitelikli personel sayısı ise 45 oldu.
Yatırım süresi sonunda yılda 100 bin ton sıcak ve/veya soğuk haddelenmiş alüminyum yassı mamul üretilmesi planlanıyor.
Yatırım projesi, gümrük vergisi muafiyeti (vergi indirim oranı yüzde 100, yatırıma katkı oranı yüzde 85, yatırım katkı tutarının yatırım döneminde kullanılabilecek oranı yüzde 100), KDV istisnası, KDV iadesi, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği (azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıl), nitelikli personel desteği (azami 75 milyon TL), enerji desteği (işletmeye geçiş tarihinden itibaren 10 yıla kadar 200 milyon lirayı aşmamak üzere enerji tüketim harcamalarının yüzde 50’si) gibi teşviklerden yararlanacak.
PERSONEL DESTEĞİ VERİLECEK
Nitelikli personel desteği, her bir nitelikli personel için asgari ücretin aylık brüt tutarının 20 katını geçmemek üzere 5 yıl uygulanacak.
Enerji desteği, kısmen işletmeye geçildiğinin Bakanlıkça tespit edildiği veya yatırımın tamamlama vizesinin yapıldığı ayı takip eden aydan itibaren Kararda belirlenen oran ve süre aşılmamak kaydıyla azami destek tutarına ulaşıncaya kadar devam edecek.
Yatırımın tamamlanmasını müteakip, tamamlama vizesi için firma tarafından Bakanlığa müracaat edilecek.
Karar hükümleri Sanayi ve Teknoloji Bakanınca yürütülecek.
3 MİLYAR LİRA BAĞIŞ YAPTI…
Cengiz Holding, dün akşam yapılan ‘Türkiye Tek Yürek’ yayınında 3 milyar lira bağışladı.
-
Gazete manşetleri8 ay önce
SBK listesi medyada bir gazetecinin daha biletini kesti !
-
Gazete manşetleri7 ay önce
AKP Cehaleti: TRT, Çanakkale Zaferi ile Sarıkamış’ı karıştırdı
-
Televizyon11 ay önce
Can Ataklı: Normal bir ülke olsa Cevheri Güven’in anlattıklarıyla kıyamet kopardı !
-
Gazete manşetleri10 ay önce
Aynur Doğan konser yasağına karşı sessizliğini bozdu
-
Analiz8 ay önce
Cüneyt Özdemir’in Pelikan itirafları ve gazeteciliği: Herkes yesin, bulaşmıyorum
-
Gazete manşetleri8 ay önce
Latif Şimşek istifa etti: Kalleş saldırıyı kınamadılar
-
Gazete manşetleri10 ay önce
Bülent Keneş: Keşke Deniz Feneri’ni daha fazla araştırsaymışım
-
Diğer6 ay önce
Ahmet Hakan: Sokak röportajı yasaklansın